منتظر دوره های تخصصی صنایع غذایی باشید

فودانت
فودانت

فودانت پلتفرم صنایع غذایی ایران


دروغ های صنایع غذایی بخش دوم

اشاره کردیم که صنعت غذا به عنوان یک صنایع حیاتی اقتصاد هر کشور محصوب می شود و برای چرخیدن چرخ این صنعت در فرایند های بازاریابی ، از ناآگاهی مصرف کننده به عنوان یک اهرم در جهت شعار های تبلیغاتی که اصولا درست نیستند سو استفاده می شود . در پست قبل با عنوان ( دروغ های صنایع غذایی – بخش اول ) چند مورد را بررسی کردیم در این پست چند مورد دیگر را بررسی می کنیم با ما همراه باشید .

دروغ های صنایع غذایی بخش دوم

در محتوای قبل ( دروغ های صنایع غذایی بخش اول ) در مورد چند دروغی که در فرایند بازاریابی صنایع غذایی صورت می گیرد صحبت کردیم در این پست چند مورد دیگر را مورد ارزیابی قرار می دهیم

 

میزان کالری در هر وعده

محتوای کالری و قند واقعی محصولات اغلب با گفتن اینکه محصول بیش از یک وعده است پنهان می شود

به عنوان مثال، یک تولید کننده می تواند تصمیم بگیرد که یک تخته شکلات یا بطری نوشابه دو وعده باشد معمولا بیشتر مردم تا تمام یک محتوای شکلات را تمام نکنند ، خوردن را متوقف نمی کنند .  

تولیدکنندگان مواد غذایی می توانند با بیان اینکه محصولاتشان فقط مقدار مشخصی کالری در هر وعده دارد، از این موضوع به نفع خود استفاده کنند.

هنگام خواندن برچسب ها، تعداد وعده های موجود در محصول را بررسی کنید. اگر حاوی دو وعده باشد و در هر وعده 200 کالری داشته باشد، کل آن 400 کالری است.

برای مثال، یک بطری 1.5 لیتری کولا ممکن است در هر وعده حاوی 100 کالری و 27 گرم شکر باشد. اگر کل بطری حاوی سه وعده باشد، مقدار کل آن 300 کالری و 81 گرم شکر است.

خلاصه حتماً تعداد وعده های غذایی روی برچسب را بررسی کنید. مقدار کل قند و کالری را در تعداد وعده های غذایی ضرب کنید تا مقدار کل واقعی را پیدا کنید.

 

با طعم میوه

بسیاری از غذاهای فرآوری شده طعمی طبیعی دارند.

به عنوان مثال، ویتامین واتر با طعم پرتقال طعمی شبیه پرتقال دارد. با این حال، هیچ پرتقال واقعی در آنجا وجود ندارد

طعم شیرین از شکر و طعم پرتقال از مواد شیمیایی مصنوعی ناشی می شود.

فقط به این دلیل که یک محصول طعم غذای واقعی را دارد، به این معنی نیست که هیچ یک از آن واقعاً در آن وجود دارد. زغال اخته، توت فرنگی، پرتقال و غیره - اینها اغلب فقط مواد شیمیایی هستند که برای طعم واقعی طراحی شده اند.

صرف اینکه یک محصول طعم برخی از مواد غذایی طبیعی را دارد، به این معنی نیست که حتی کوچکترین اثری از آن غذا در محصول وجود دارد.

 

مقادیر کمی از مواد سالم

محصولات فرآوری شده اغلب مقادیر کمی از مواد تشکیل دهنده را فهرست می کنند که معمولاً سالم در نظر گرفته می شوند.

این صرفا یک ترفند بازاریابی است. معمولاً مقادیر این مواد مغذی ناچیز است و برای جبران اثرات مضر سایر مواد مغذی عمل نمی کند.

به این ترتیب، بازاریاب های باهوش می توانند والدین را فریب دهند تا فکر کنند برای خود و فرزندانشان انتخاب های سالمی دارند.

برخی از نمونه‌هایی از موادی که اغلب در مقادیر کم اضافه می‌شوند و سپس به‌طور برجسته روی بسته‌بندی نشان داده می‌شوند، امگا 3، آنتی‌اکسیدان‌ها و غلات کامل هستند.

تولیدکنندگان مواد غذایی اغلب مقادیر کمی از مواد سالم را در محصولات خود قرار می دهند تا مردم را فریب دهند که فکر کنند محصولات سالم هستند

 

مخفی کردن مواد مورد بحث

بسیاری از مردم ادعا می‌کنند که واکنش‌های نامطلوبی به برخی مواد غذایی دارند و بنابراین از مصرف آنها اجتناب می‌کنند.

با این حال، تولیدکنندگان مواد غذایی اغلب این ترکیبات بحث برانگیز را با نام‌گذاری فنی که مردم نمی‌دانند، پنهان می‌کنند.

به عنوان مثال، در اروپا MSG (مونوسدیم گلوتامات) ممکن است E621 و کاراگینان E407 نامیده شود.

همین امر را می توان در مورد بسیاری از انواع شکر، مانند "آب نیشکر تبخیر شده" گفت - طبیعی به نظر می رسد، اما در واقع فقط شکر است.

تولید کنندگان مواد غذایی اغلب این واقعیت را پنهان می کنند که محصولاتشان حاوی مواد مورد بحث است و آنها را چیز دیگری می نامند.

 

غذاهای ناسالم کم کربوهیدرات ( Junk Foods )

رژیم های کم کربوهیدرات در چند دهه گذشته بسیار محبوب بوده اند.

تولید کنندگان مواد غذایی به این روند رسیده اند و شروع به ارائه انواع محصولات کم کربوهیدرات کرده اند.

مشکل این غذاها مانند غذاهای «کم چرب» است – که لزوماً سالم نیستند.

اینها معمولاً غذاهای ناسالم فرآوری شده پر از مواد ناسالم هستند. به لیست مواد تشکیل دهنده محصولاتی مانند میله های کم کربوهیدرات اتکینز نگاه کنید. این غذا نیست!

همچنین نمونه هایی از نان های کم کربوهیدرات و سایر محصولات جایگزین وجود دارد که حاوی کربوهیدرات بسیار بیشتری نسبت به ادعای برچسب هستند.

محصولات "کم کربوهیدرات" اغلب بسیار فرآوری شده و با مواد بسیار ناسالم ساخته می شوند

 

ترکیبات ناسالم  ( ارگانیک )

اگرچه غذای ارگانیک می تواند فوایدی داشته باشد، اما بسیاری از تولیدکنندگان مواد غذایی از کلمه "ارگانیک" برای گمراه کردن مردم استفاده می کنند.

به عنوان مثال، هنگامی که در لیست مواد تشکیل دهنده "نیشکر ارگانیک خام" را مشاهده می کنید، اساساً دقیقاً همان شکر معمولی است.

فقط به این دلیل که ماده ای ارگانیک است به معنای سالم بودن آن نیست.

موارد ذکر شده صرفا به جهت افزایش آگاهی مصرف کننده منتشر شدند ، مواردی که عموما توسط برخی از تولیدکنندگان در فرایند بازاریابی استفاده می شود . 

دیدگاه

بیشتر بخوانید

فلافل؛ غذای محبوب خاورمیانه

فلافل؛ غذای محبوب خاورمیانه

به مناسبت روز جهانی فلافل، جا دارد به تاریخ و اهمیت فرهنگی این غذای محبوب بپردازیم. این محصول نه تنها یک غذای اصلی در غذاهای خاورمیانه است، بلکه یک انتخاب محبوب برای گیاهخواران و علاقه مندان به غذا در سراسر جهان است. با ما همراه باشید تا ریشه ها، روش های تهیه و نوآوری های موجود را بررسی کنیم.

گوشت کشت شده؛ راهکاری پایدار برای تامین پروتئین

گوشت کشت شده؛ راهکاری پایدار برای تامین پروتئین

گوشت کشت شده یک فناوری نوآورانه برای تولید پایدار گوشت بدون نیاز به پرورش و کشتار حیوانات است. این مقاله به بررسی جنبه‌های مختلف این فناوری از جمله فرآیند تولید، مزایای زیست محیطی، ایمنی و ارزش غذایی، وضعیت فعلی و چشم انداز آینده آن می‌پردازد. علاوه بر این، چالش‌های پیش روی تجاری‌سازی گسترده گوشت کشت داده شده و نقش آن در حفظ تنوع زیستی و جلوگیری از انقراض گونه‌ها را بررسی می‌کند.

تصویر کاربر پویا رمضانی - 7 ماه قبل
دروغ های صنایع غذایی بخش اول

دروغ های صنایع غذایی بخش اول

صنایع غذایی از جمله بخش‌های حیاتی اقتصاد هر کشوری به شمار می‌روند. اما متأسفانه، در این صنعت نیز گاهی اوقات دروغ‌های بزرگی برای جلب توجه مصرف‌کنندگان به کار گرفته می‌شوند. در این پست از فودانت به 3 دروغ ، که تولید کنندگان در صنعت غذا برای بازاریابی بیشتر از آن استفاده می کنند خواهیم پرداخت .

تصویر کاربر امین متینی - 1 سال قبل