منتظر دوره های تخصصی صنایع غذایی باشید
فودانت پلتفرم صنایع غذایی ایران
در چشم انداز همیشه در حال تحول صنعت غذا، ادغام بیوانفورماتیک به عنوان یک عامل مهم ظاهر شده است و بینش ها و کارایی های بی سابقه ای را ارائه می دهد. بیوانفورماتیک به علت کاربرد های متنوع و گسترده خود (از افزایش ایمنی مواد غذایی گرفته تا انقلابی کردن زنجیره تامین و تعیین طعم) به ابزاری ضروری تبدیل شده است. این مقاله به بررسی کاربردهای چندوجهی بیوانفورماتیک در شکل دادن به حال و آینده صنعت غذا می پردازد.
در سال های اخیر، همگرایی Machine learning (ML) و میکروبیولوژی، عصر جدیدی از قابلیت های پیش بینی در درک و مدیریت رفتارهای میکروبی را آغاز کرده است. این ادغام، که اغلب به عنوان میکروبیولوژی پیشبینیکننده یا پیشگو نامیده میشود، از قدرت محاسباتی الگوریتمهای یادگیری ماشین برای مدلسازی و پیشبینی پاسخهای میکروارگانیسمها به شرایط محیطی استفاده میکند. این مقاله کاربرد ML در میکروبیولوژی پیشبینی کننده را بررسی میکند.
باکتریوفاژها ویروس هایی هستند که به طور خاص باکتری ها را هدف قرار داده و آن ها را آلوده می کنند. باکتریوفاژها به دلیل کاربردهای بالقوه خود در کنترل بیولوژیکی مورد توجه قرار گرفته اند. آن ها توانایی شگفت انگیزی برای هدف قرار دادن و از بین بردن پاتوژن های باکتریایی دارند که آن ها را به ابزاری امیدوارکننده در زمینه های مختلف تبدیل می کند. در این مقاله به بررسی باکتریوفاژها به عنوان عوامل کنترل بیولوژیکی و قاتلان میکروبی می پردازیم.
آلرژی های غذایی میلیون ها نفر را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار می دهند. بنابراین، شناخت و درک آلرژن های غذایی و منابع بالقوه آن ها جهت تضمین ایمنی افراد اهمیت بسیاری دارد. در این مقاله به بررسی نکات مهمی در زمینه آلرژن های غذایی می پردازیم.
امروزه علاقه به استفاده از شبکههای عصبی مصنوعی بهعنوان یک ابزار مدلسازی در صنعت غذا در حال افزایش است، زیرا آنها استفاده گستردهای را در حل بسیاری از مسائل پیچیده دنیای واقعی پیدا کردهاند. این مقاله یک بررسی جامع از کاربردهای شبکه های عصبی مصنوعی در صنایع غذایی ارائه می دهد.
تست IMViC یکی از تست های بیوشیمیایی مهم جهت جداسازی و تعیین هویت میکروارگانیسم ها در مواد غذایی می باشد. در این مقاله یک بررسی جامع از تست IMViC و کاربردهای آن ارائه می دهیم.
مشاهده میکروسکوپی باکتریها، بهعنوان یک روش مهم در بیوشیمی، زیستشناسی و میکروبیولوژی، به ما کمک میکند تا باکتریها را بهصورت مستقیم بهعنوان یکجهت اصلی از زندگی در دنیای زیستی بشناسیم. با استفاده از میکروسکوپ، میتوانیم ساختار داخلی باکتریها را مشاهده کنیم و بهعنوانمثال، اندازه و شکل باکتریها را تعیین کنیم.
آزمایشگاه میکروبیولوژی یکی از مهمترین مراکز تحقیقاتی و آزمایشگاهی در حوزه علوم زیستی است. در این مرکز، محققان و پژوهشگران با استفاده از تجهیزات پیشرفته و روشهای مدرن، به مطالعه و تحلیل میکروارگانیسمها، از جمله باکتریها، ویروسها، قارچها و پارازیتها میپردازند؛ بنابراین دانستن و توجه به آئین کار در آزمایشگاه میکروبیولوژی جهت ایمنی و بهبود کار اهمیت بسیاری دارد.
بستنی یکی از محبوبترین خوراکیهای جهان است و در سراسر دنیا مصرف میشود. با افزایش تقاضا برای بستنی، کیفیت آن یکی از مسائل مهم در صنعت بستنی شده است. در واقع، بازار بستنی بسیار رقابتی است و مشتریان به دنبال محصولات با کیفیت و خوشمزه هستند. بنابراین، کنترل کیفیت بستنی در هر مرحله از تولید و توزیع آن بسیار مهم است. در این مقاله به بررسی روش های کنترل کیفیت بستنی می پردازیم.
ارزیابی ایمنی میکروارگانیسمهای موجود در مواد غذایی بسیار مهم است، زیرا میتواند به جلوگیری از شیوع بیماریهای انتقالی و بهبود سلامت عمومی جامعه کمک کند. در این راستا، سازمانهای بهداشتی و دارویی مختلف در سراسر جهان، ارزیابی ایمنی میکروارگانیسمهای موجود در مواد غذایی را به عنوان یکی از وظایف اصلی خود قرار دادهاند. در این مقاله به بررسی ارزیابی ایمنی میکروارگانیسم های غذایی می پردازیم.
امروزه علاقه مصرف کنندگان به پروبیوتیک ها به دلیل تأثیر مثبت آنها بر سلامتی به طور قابل توجهی در حال افزایش است. با این حال، کاربرد پروبیوتیک ها می تواند به دلیل عدم زنده ماندن سلول در طول پردازش، ذخیره سازی و عبور از دستگاه گوارش محدود شود. بنابراین محافظت از سلول های پروبیوتیک به منظور تضمین بقا از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. هدف از این بررسی، ارائه یک مرور کلی و به روز شده از جدیدترین و رایج ترین تکنیک های میکروکپسولاسیون و مواد پوششی مورد استفاده برای ریزپوشانی پروبیوتیک ها می باشد.
آسپرژیلوس ترئوس یکی از گونههای مهم آسپرژیلوس است. باتوجهبه قابلیت تخمیر عالی و مناسب، این قارچ رشتهای کاربردهای صنعتی بسیاری دارد. از کاربردهای مهم این قارچ در صنعت تولید لواستاتین بهعنوان یک داروی کاهشدهنده کلسترول میباشد. لواستاتین متابولیت ثانویه تولید شده توسط آسپرژیلوس ترئوس است. . هدف از این تحقیق مقایسه روشهای تولید لواستاتین و بررسی عوامل مؤثر بر افزایش راندمان تولید این دارو از قارچ آسپرژیلوس ترئوس میباشد .
Deinococcus radiodurans مقاومترین باکتری جهان میباشد. این باکتری در برابر کمآبی شدید، سرما، خلأ، اسید، کمبود مواد غذایی، استرس اکسیداتیو و تشعشع مقاومت نشان میدهد؛ بنابراین یک باکتری پلی اکستروموفیل به شمار میآید. در این مقاله ما بر روی مکانیسمهای مهم که عامل مقاومت این باکتری در برابر چنین استرسهایی است، تمرکز میکنیم و در نهایت به بررسی کاربرد این باکتری در زیست پالایی بهعنوان جاذبهای برتر برای حذف مؤثر فلزات سنگین سمی و رادیونوکلئیدها میپردازیم.
آدامس یکی از تنقلات محبوب و پر مصرف در سراسر جهان است. مواد اصلی آدامس صمغ پایه (طبیعی یا مصنوعی)، شکر سفید، گلوکز و یا شیرین کننده های مجاز خوراکی و سایر مواد اختیاری خوراکی می باشد که طی فرایند حرارتی در مدت زمان مشخصی مخلوط و پس از سرد شدن، به اشکال مختلف تهیه و تولید میشود. این فراورده میتواند به اندازه ها، طعم های مختلف و همچنین به صورت مغزدار و یا پوشش دار، تهیه شود. در این مقاله به بررسی خط تولید و تکنولوژی تولید آدامس می پردازیم.
آدامس یکی از پرطرفدار ترین و قدیمی ترین تنقلات جهان است. در واقع آدامس نوعی جویدنی نرم و منسجم با بافتی شبیه به لاستیک می باشد که معمولا جهت خوش بو کردن دهان، پاکیزگی دهان و دندان، افزایش تمرکز، کاهش استرس و سرگرمی به کار می رود. در این مقاله به یک بررسی کلی در رابطه با آدامس و اجزای تشکیل دهنده آن می پردازیم.
به طور کلی جهت انجام بسیاری از آزمایشات مولکولی به استخراج ژنوم نیاز داریم و بسته به نمونه موردنظر، این استخراج میتواند متفاوت انجام شود. در این مقاله به بررسی برخی از روش های مهم جهت استخراج DNA از قارچ میپردازیم.
اکولوژی میکروبی به معنای بررسی روابط و تعاملات میکروارگانیسم ها با یکدیگر و یا با محیط اطرافشان درون جامعه میکروبی می باشد. اکولوژی میکروبی بدون شک مهمترین و کمتر توسعه یافته ترین حوزه اکولوژی است. این علم در زمینه میکروبیولوژی مواد غذایی به ویژه محصولات غذایی تخمیری از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است چرا که تعاملات میکروارگانیسم ها با یک دیگر در مواد غذایی سبب ایجاد تغییرات مثبت در محصول نهایی میشود. در این مقاله به بررسی اکولوژی میکروبی سوسیس تخمیری و نقش میکروارگانیسم ها در آن میپردازیم.
به طور کلی مواد غذایی به ویژه گوشت و فرآورده های تازه طیور به دلیل وجود چندین پاتوژن منتقله از غذا، غذاهای بسیار فاسد شدنی و منابع بالقوه ای برای ایجاد بیماری در انسان هستند. بر همین اساس تمرکز بر کنترل میکروبی این محصولات از اهمیت بالایی برخوردار است. روش های مختلفی جهت رفع این چالش وجود دارد و امروزه جهت پاسخگویی به تقاضای مصرفکنندگان برای غذاهای کمفرآوریشده، با کیفیت بالا و بدون افزودنی، فناوریها و روش هایی در حال ظهور هستند که در این مقاله سعی داریم به بررسی آن ها بپردازیم.
امروزه علاقه روزافزونی به توسعه و استفاده از امولسیفایرهای طبیعی وجود دارد. بیوسورفکتانتها از جمله امولسیفایرهای طبیعی و محصولات میکروبی هستند که در صنایع مختلف اعم از آرایشی، دارویی، نفتی و غذایی کاربرد فراوانی دارند. این بیومولکولها دارای خاصیت آمفی پاتیک هستند به همین دلیل نقش بالقوهای در فرمولاسیون مواد غذایی، بهخصوص مواد غذایی شیرین مبتنی بر آرد دارند. هدف این مقاله بررسی بیوسورفکتانتهای تولید شده از گونه های میکروبی و کاربرد آنها در صنعت غذا بهعنوان امولسیفایر می باشد.
یکی از مهم ترین چالش ها در ارتباط با صنعت غذا از گذشته تا به کنون، بحث ایمنی و نگهداری از مواد غذایی می باشد. به مرور زمان با پیشرفت علم جهت رفع این چالش نگهدارنده های شیمیایی وارد عمل شدند. اما امروزه باتوجه به مضرات این نگهدارنده های شیمیایی، این مسیر به سمت استفاده از نگهدارنده های طبیعی سوق داده شد. یکی از مهم ترین نگهدارنده های طبیعی متابولیت های میکروبی ای به نام باکتریوسین ها هستند. در این مقاله سعی بر آن داریم به معرفی باکتریوسین ها، مکانیسم عمل و کاربرد آن ها در صنعت غذا بپردازیم.