جهت آشنایی با تاریخچه قهوه میتوانید به این مقاله مراجعه کنید.
فواید قهوه:
1. قهوه مخلوط پیچیده ای از مواد شیمیایی است که مقادیر قابل توجهی اسید کلروژنیک و کافئین را فراهم می کند. نتایج نشان میدهد که مصرف قهوه سبب پیشگیری از چندین بیماری مزمن، از جمله دیابت نوع 2، پارکینسون و بیماری های کبدی (سیروز و کارسینوم کبدی) میشود.
2. قهوه حاوی چندین ریزمغذی اعم از منیزیم، پتاسیم، نیاسین و ویتامین E می باشد و این ریز مغذی ها میتوانند به اثرات مصرف قهوه بر سلامتی کمک کنند.
3. قهوه اثر محافظتی بر کبد دارد و سطح آنزیم های کبدی را در محدوده سالم نگه میدارد.
4. کافئین موجود در قهوه از ابتلا به آلزایمر و زوال عقل جلوگیری میکند. ( توجه! کافئین به سرعت و تقریباً به طور کامل در معده و روده کوچک جذب می شود و در تمام بافت ها از جمله مغز توزیع می شود. متابولیسم کافئین عمدتاً در کبد اتفاق می افتد).
5. قهوه حاوی اسید کلروژنیک است که به طور خودکار متابولیسم بدن را افزایش می دهد و به کاهش وزن کمک می کند.
6. نوشیدن قهوه سبب بهبود جریان گردش خون می شود و افزایش گردش خون منجر به اکسیژن رسانی بهتر بافت های بدن می شود که فواید متعددی مانند بهبود عملکرد در فعالیت های بدنی، تنظیم فشار خون، تنگی نفس کمتر و ... دارد.
7. قهوه سبب کاهش سردرد و دردهای عضلانی می گردد به همین دلیل به افراد ورزشکار توصیه میگردد پس از ورزش جهت کاهش گرفتگی و درد های عضلانی قهوه مصرف کنند.
8. قهوه حاوی اسید کلروژنیک است و یک خاصیت آنتی اکسیدانی دارد که نقش مهمی در کاهش خطر ابتلا به سرطان دارد.
مضرات قهوه:
1. کافئین موجود در قهوه در صورت مصرف زیاد در تولید کلاژن اختلال ایجاد می کند. کلاژن خاصیت ارتجاعی پوست را حفظ می کند. در غیاب آن، پوست شروع به افتادگی می کند.
2. قهوه می تواند در سیستم خواب یک فرد تاثیر بگذارد و موجب بی خوابی شود. بنابراین توصیه میشود قهوه را در ساعات خاصی از روز بنوشید. بهترین زمان جهت مصرف قهوه 6 ساعت قبل از خواب می باشد زیرا کافئین موجود در قهوه 15دقیقه بعد از نوشیدن قهوه در بدن ظاهر میشود و تا حدود 6 الی 8 ساعت این اثرات در بدن باقی میمانند.
3. مصرف بی رویه قهوه در زنان باردار خطرات جدی به همراه دارد و خطرات سقط جنین را افزایش می دهد. زیرا کافئین محلول در آب است و به راحتی از طریق خون وارد جفت می شود و به عنوان یک محرک باعث افزایش ضربان قلب و متابولیسم جنین می شود. علاوه براین رشد جنین را کند می کند.
4. یکی از مضرات دیگر قهوه ، بازگشت اسید معده و سوزش معده است.
5. وجود ماده تانین در قهوه ، باعث کاهش جذب آهن می شود. در نتیجه افرادی که سابقه کم خونی دارند قهوه را مانند چای باید یک ساعت قبل یا دو ساعت بعد از غذا بنوشند تا آهن موجود در غذا جذب بدن شود.
6. مصرف طولانی مدت و زیاد قهوه باعث کاهش کلسیم و در نتیجه پوکی استخوان می شود.
7. اگرچه حساسیت به کافئین موجود در قهوه به ندرت رخ می دهد ولی برخی افراد با حساسیت زیادی که به کافئین دارند ممکن است کهیر ، درد و بثوات پوستی را تجربه کنند.
8. کافئین به دلیل ویژگی ادرارآوری باعث خروج مایعات زیادی از بدن و کم آبی سلولهای بدن می شود ، در نتیجه بدن دیگر قادر به جذب مواد مغذی نیست.
جهت مطالعه خاستگاه قهوه و آشنایی با تولید کنندگان آن به این مقاله مراجعه کنید.
جهت مطالعه روش های دم آوری قهوه به این مقاله مراجعه کنید.