منتظر دوره های تخصصی صنایع غذایی باشید

فودانت
فودانت

فودانت پلتفرم صنایع غذایی ایران


تاریخچه کنسرو کردن مواد غذایی

در ادامه بررسی روش های نگهداری مواد غذایی در طول تاریخ، در این مقاله به بررسی تاریخچه کنسرو کردن مواد غذایی خواهیم پرداخت.

تاریخچه کنسرو کردن مواد غذایی

     در مقاله قبل روش های ابتدایی نگهداری مواد غذایی در طول تاریخ که شامل خشک کردن، دودی کردن و نمک زدن بود را به تفصیل بررسی کردیم که میتوانید این مقاله را از اینجا مطالعه نمایید.

     در طول تاریخ، مردم از کنسرو کردن مواد غذایی به عنوان راهی برای حفظ آن برای آینده استفاده کرده اند. کنسرو کردن روشی است برای نگهداری مواد غذایی با نگهداری آن در شیشه یا قوطی و حرارت دادن آن تا دمایی که میکروارگانیسم هایی را که باعث فساد می شوند از بین ببرد. این فرآیند در اوایل قرن نوزدهم توسط سرآشپز فرانسوی نیکلاس آپرت ابداع شد که فرآیند حرارت دادن غذا در ظروف های شیشه ای و بستن درب آنها با چوب پنبه را توسعه داد. این روش، که به روش آپرت معروف است، در سال 1810 توسط ارتش فرانسه اتخاذ شد و به عنوان عامل نجات جان افراد بی‌شماری در طول لشکرکشی ناپلئون به روسیه شناخته می‌شود. از آن زمان به بعد، کنسرو کردن به بخش مهمی از نگهداری مواد غذایی تبدیل شده است، و به تأمین غذا در مواقع کمبود کمک می کند و مردم را قادر می سازد از محصولات تازه در طول سال لذت ببرند.

     در اوایل قرن نوزدهم، پیتر دوراند انگلیسی، قوطی فلزی ای ساخت که می توانست دمای بالاتری نسبت به ظروف های شیشه ای را تحمل کند. این قوطی از ورقه های آهنی ضخیم ساخته شده بود که به هم لحیم شده و با درب حلبی بسته شده بودند. در ابتدا این صنعت جدید صرفاً برای تأمین آذوقه و خوراکی برای سربازان و ارتش متولد شد.در روزهای اولیه این صنعت عمدتاً دو مشکل وجود داشت، روش باز کردن درب قوطی و مورد دیگر بوی قوطی ها. بعدها با اختراع درب بازکن و روش های نگهداری بهتر این دو مشکل حل شد. اختراع دوراند خیلی زود توسط ارتش های سراسر جهان پذیرفته شد و به استاندارد صنعتی برای کنسرو کردن مواد غذایی تبدیل شد. از آن زمان به بعد، صنعت مواد غذایی چه از نظر کمی و چه از نظر کیفی، رشد و گسترش فوق العاده ای داشته است.

     فرآیند مدرن کنسرو کردن شامل پر کردن غذا در شیشه ها و حرارت دادن آن ها با بخار یا آب جوش است. این کار باکتری های موجود را از بین می برد. همچنین کنسرو کردن به حفظ طعم و بافت غذا کمک می کند. علاوه بر این، کنسرو کردن به حفظ برخی از ارزش غذایی غذا مانند ویتامین ها، مواد معدنی کمک می کند.

     امروزه روش های مختلف کنسرو کردن برای نگهداری مواد غذایی استفاده می شود. رایج ترین روش، کنسرو کردن با حمام آب داغ یا همان بن ماری است که شامل جوشاندن قوطی ها یا شیشه های غذا در یک ظرف بزرگ آب جوش برای مدت زمان مشخص است. کنسرو کردن تحت فشار روش دیگری است که برای نگهداری غذاهای کم اسید مانند سبزیجات و گوشت استفاده می شود. این روش از بخار تحت فشار برای رسیدن به دمای کافی برای از بین بردن باکتری های موجود در غذا استفاده می کند.

کنسرو کردن یک راه ساده و در عین حال موثر برای نگهداری مواد غذایی برای مدت طولانی است. این مسئله به مردم در طول تاریخ این امکان را داده است که از غذاهای خوشمزه حتی در زمان کمبود یا قحطی لذت ببرند و آن را به بخشی ارزشمند از سیستم غذایی ما تبدیل کرده است.

دیدگاه

بیشتر بخوانید

فلافل؛ غذای محبوب خاورمیانه

فلافل؛ غذای محبوب خاورمیانه

به مناسبت روز جهانی فلافل، جا دارد به تاریخ و اهمیت فرهنگی این غذای محبوب بپردازیم. این محصول نه تنها یک غذای اصلی در غذاهای خاورمیانه است، بلکه یک انتخاب محبوب برای گیاهخواران و علاقه مندان به غذا در سراسر جهان است. با ما همراه باشید تا ریشه ها، روش های تهیه و نوآوری های موجود را بررسی کنیم.

گوشت کشت شده؛ راهکاری پایدار برای تامین پروتئین

گوشت کشت شده؛ راهکاری پایدار برای تامین پروتئین

گوشت کشت شده یک فناوری نوآورانه برای تولید پایدار گوشت بدون نیاز به پرورش و کشتار حیوانات است. این مقاله به بررسی جنبه‌های مختلف این فناوری از جمله فرآیند تولید، مزایای زیست محیطی، ایمنی و ارزش غذایی، وضعیت فعلی و چشم انداز آینده آن می‌پردازد. علاوه بر این، چالش‌های پیش روی تجاری‌سازی گسترده گوشت کشت داده شده و نقش آن در حفظ تنوع زیستی و جلوگیری از انقراض گونه‌ها را بررسی می‌کند.

تصویر کاربر پویا رمضانی - 3 ماه قبل
دروغ های صنایع غذایی بخش دوم

دروغ های صنایع غذایی بخش دوم

اشاره کردیم که صنعت غذا به عنوان یک صنایع حیاتی اقتصاد هر کشور محصوب می شود و برای چرخیدن چرخ این صنعت در فرایند های بازاریابی ، از ناآگاهی مصرف کننده به عنوان یک اهرم در جهت شعار های تبلیغاتی که اصولا درست نیستند سو استفاده می شود . در پست قبل با عنوان ( دروغ های صنایع غذایی – بخش اول ) چند مورد را بررسی کردیم در این پست چند مورد دیگر را بررسی می کنیم با ما همراه باشید .

تصویر کاربر امین متینی - 10 ماه قبل
دروغ های صنایع غذایی بخش اول

دروغ های صنایع غذایی بخش اول

صنایع غذایی از جمله بخش‌های حیاتی اقتصاد هر کشوری به شمار می‌روند. اما متأسفانه، در این صنعت نیز گاهی اوقات دروغ‌های بزرگی برای جلب توجه مصرف‌کنندگان به کار گرفته می‌شوند. در این پست از فودانت به 3 دروغ ، که تولید کنندگان در صنعت غذا برای بازاریابی بیشتر از آن استفاده می کنند خواهیم پرداخت .

تصویر کاربر امین متینی - 10 ماه قبل