منتظر دوره های تخصصی صنایع غذایی باشید

فودانت
فودانت

فودانت پلتفرم صنایع غذایی ایران


راه اندازی کسب و کار صنایع غذایی

چگونه یک کسب و کار قدرتمند صنایع غذایی راه اندازی کنیم؟

راه اندازی کسب و کار صنایع غذایی

چگونه یک کسب و کار غذایی قدرتمند راه اندازی کنیم؟ 

    اگر به فکر راه اندازی یا شروع یک کسب و کار هستید لازم است تا نقشه راه خود را ترسیم کنید ، مسیر حرکت خود را مشخص نمایید و موانع این مسیر را به درستی ارزیابی کنید تا شروع شما همراه با ریسک معقول باشد و نه یک شروع هیجانی. 

   در این پست از مجموعه فودانت قصد داریم تا اولا یک نقشه راه عمومی برای کسب و کار های مربوط به صنایع غذایی را ترسیم کنیم و دوم اینکه الزامات نظارتی مربوط به راه اندازی یک کسب و کار غذایی را مورد بررسی قرار دهیم ؛ پس تا انتهای این پست با ما همراه باشید.

 

نقطه اول : ارزیابی محصول قبل از شروع

   کسب و کار های مربوط به غذا چه در حوزه تولید و چه در حوزه عرضه یکی از پر در آمد ترین شاخه های مشاغل هستند اما در عین پردرآمد بودن میتوانند یکی از پر ریسک ترین و چالش برانگیز ترین مشاغل نیز باشند که از دلایل ریسک بالای آن می توان به افزایش تمایل مشتری به طلب غذای با کیفیت تر اشاره کرد. بنابراین اولین سوالی که باید قبل از شروع کسب و کار از خود بپرسید این است که محصولی که می خواهید تولید و یا عرضه  کنید به لحاظ کیفیت در چه جایگاهی قرار دارد؟ آیا محصول شما به لحاظ کیفیت می تواند مشتری و بازار هدف را قانع کند یا خیر؟ در حقیقت پاسخ به این سوالات را برای یک شروع قدرتمند نمی توان به صورت سطحی داد. 

   تعیین کیفیت یک محصول غذایی به خصوص در حوزه تولید ، امری بسیار تخصصی است. لذا اگر به عنوان یک سرمایه گذار قصد دارید تا یک محصول غذایی را تولید کنید حتما در ابتدا با چندین مشاور صنایع غذایی  مشورت کنید. در صنعت مواد غذایی رقابت اصلی ، بین شرکت ها و کارخانه ها ، روی عرضه و تولید محصول با کیفیت هست.

 

نقطه دوم : تعیین راهبرد های بازاریابی قبل از شروع

   دومین نقطه از نقشه راه شما ، قبل از شروع، بررسی راهبرد های بازاریابی است. بسیار مهم است تا پیش از شروع، رقبای خود را ارزیابی کنید و میزان قدرت آن ها را در بازار بسنجید و با منابع مالی و پتانسیل کاری خودتان مقایسه کنید و بر اساس نتایجی که بدست می آورید نقشه راهی برای بازاریابی محصول خودتان ترسیم کنید تا در مدتی تعیین شده وارد ماراتن رقابت با شرکت های رقیب شوید .

   متاسفانه بسیاری از افرادی که قصد راه اندازی یک کسب و کار را دارند در این مرحله با مشاهده قدرت رقبا انگیزه خود را برای شروع از دست می دهند اما همیشه باید در نظر داشت که تمامی کسب و کار ها و شرکت هایی که به موفقیت رسیده اند روزی همانند شما در نقطه صفر بوده اند. کافیست تا در اینترنت نام آن شرکت را جستجو کرده و تاریخچه آن را مطالعه کنید؛ مشاهده خواهید کرد که معمولا هیچ شرکت و کسب و کاری  در ابتدا بدون شکست و قدرتمند نبوده است .

   اولین گام در بازاریابی محصول غذایی بدست آوردن بازار های محلی می باشد ، بازار های محلی با توجه به اینکه مقیاس کوچکی دارند به شما امکان ارزیابی دقیق محصولتان را میدهند . 

 

نقطه سوم یا صفرم ! ایجاد نقطه صفر در نقشه راه

   در دو نقطه قبلی آنالیز های مربوط به شروع را انجام دادیم و در این ایستگاه که نقطه صفر نامیده می شود ، محصول خود را به خوبی شناخیتم و فضای رقابتی را بررسی کردیم . حالا می توانیم با شجاعت کافی کسب و کار خود را آغاز کنیم .

   نقطه آغاز ما باید آزمایش و تست محصول باشد. پیش از سرمایه گذاری کلان در کسب و کار غذایی خود با توجه به  آنچه در دو گام قبلی بررسی شد محصول خود را تولید کنید و در مقیاس کوچک که می تواند همان بازار محلی باشد ، آن را عرضه کنید. تمامی صاحبان کسب و کارهای نوپا باید تا اندازه ای آزمون وخطا کنند و به دو گام قبلی فلش بک بزنند تا از کیفیت محصول خود به اطمینان برسند .

   در واقع شما در بازار های محلی به فروش جزئی خود خواهید رسید اما اگر قصد دارید به یک کمپانی بزرگی در صنعت غذا تبدیل شوید و فروش های کلانی داشته باشید باید ده ها  و یا صد ها بار این سه گام را طی کنید تا آماده ورود به ایستگاه چهارم باشید.

 

 نقطه چهارم : تبلیغات محصول

   نحوه انجام تبلیغات و  تعیین زمان شروع آن به ایستگاه دوم و ایستگاه سوم بر می گردد . پاسخ به این سوال که چگونه تبلیغات خود را انجام دهید، در چه منطقه و محدوده جغرافیایی آن را شروع کنید به نقشه بازاریابی شما که در ایستگاه دوم رسم شد بر می گردد.

   باید توجه داشته باشیم که زمان انجام تبلیغات هنگامی هست که کسب و کار غذایی خود را در ایستگاه سوم  تثبیت کرده ایم و به این اطمینان رسیده ایم که محصول ما به کیفیت قابل قبولی برای عرضه گسترده تر رسیده است. چنانچه تبلیغات خود را قبل از حصول به کیفیت قابل قبول شروع کنیم ممکن است برند کسب و کار غذایی ما بد نام شود، معمولا برند های جدید می توانند از کنجکاوی انسان در تجربه موارد جدید استفاده کنند. اگر استفاده از این اهرم به درستی صورت نگیرد فعالیت کسب و کار شما برای ادامه راه به مشکل خواهد خورد.   

   و اما چگونگی روند تبلیغات باید به چه صورتی باشد؟ در پاسخ به این سوال به ایستگاه دوم بر می گردیم جایی که راهبرد های بازاریابی خود را تعیین کردیم. در این مرحله ما به کیفیت قابل قبولی از محصول خود رسیده ایم .

 

نقطه پنجم : آنالیز مشتریان

   تداوم فروش محصولات غذایی در کسب و کار شما بستگی به میزان تعامل شما با مشتریان دارد. شما باید دائما با مشتریان خود در ارتباط باشید و نظر آن ها را در مورد محصول خود بدانید تا در راستای رضایت مشتریان ،کیفیت محصولات خود را افزایش دهید.

 

 

دیدگاه

بیشتر بخوانید

راهنمای جامع برندسازی مواد غذایی

راهنمای جامع برندسازی مواد غذایی

برای هر کسی که در زمینه مواد غذایی کار می کند ( یک گروه متشکل از تولید کنندگان غذای های فراوری شده ، خرده فروشان مواد غذایی ، رستوران داران ، وبلاگ نویسان مواد غذایی و هر کسی که در زمینه صنایع غذایی فعالیت می کند ) تفاوت های ظریف استراتژی های برندسازی مواد غذایی دقیقاً واضح نیست در این راهنما، مروری بر برندسازی مواد غذایی خواهیم داشت، و توضیح می‌دهیم که چه چیزهایی باید بدانیم تا تأثیر درستی بر مشتریان و مخاطبین داشته باشیم

تصویر کاربر امین متینی - 10 ماه قبل
چه مشکلاتی در صنایع غذایی وجود دارد؟

چه مشکلاتی در صنایع غذایی وجود دارد؟

صنعت غذایی از صنایع پربازده و حیاتی است که به طور مداوم در حال توسعه و رشد است. با این حال، همانطور که صنعت غذایی رشد می‌کند و بهبود می‌یابد، مشکلات جدیدی نیز پدیدار می‌شود. با مطالعه این مطلب، شما می‌توانید با مشکلاتی که در صنعت غذایی وجود دارند، آشنا شوید و به راهکارهایی که برای حل این مشکلات پیشنهاد شده است، دست یابید.

تصویر کاربر امین متینی - 1 سال قبل
مدارک مورد نیاز اخذ مجوز تولید قراردادی (اجاره ظرفیت خالی تولید)

مدارک مورد نیاز اخذ مجوز تولید قراردادی (اجاره ظرفیت خالی تولید)

در این مقاله به بررسی مدارک مورد نیاز اخذ مجوز تولید قراردادی صنایع غذایی میپردازیم.

تصویر کاربر پویا رمضانی - 1 سال قبل
اجاره خط تولید (تولید قراردادی)

اجاره خط تولید (تولید قراردادی)

اجاره خط تولید یا تولید قراردادی چیست و چه مزیت هایی دارد؟ برای تولید قراردادی چه مراحلی را باید طی کرد؟ در این مقاله پاسخ این سوالات را خواهید یافت.

تصویر کاربر پویا رمضانی - 1 سال قبل